Hele verden som arbejdsplads

I sommerferien mellem min bachelor og kandidat, tager jeg til Ghana for at kortlægge sanitetsforhold med GPS og undervise i GIS på et DANIDA-sponsoreret projekt, der handler om, hvordan man kan forbedre sanitetsforhold i nogle mindre byer i udkanten af hovedstanden Accra.

Projektet er et godt eksempel på, hvordan GIS skaber værdi for andre. Uden vores arbejde ville der ikke være et overblik over de sanitære forhold. Samtidig underviser vi de lokale i GIS-programmer og GIS-analyser, så de selv kan fortsætte arbejdet i fremtiden.

Skotland bliver et vendepunkt
Jeg begynder min kandidat med at tage til Edinburgh i Skotland for at læse en etårig master i GIS. Otte måneder med forskellige kurser, og fire måneders speciale.

I min tid i Skotland ændrer mit forhold til GIS sig. Hvor jeg tidligere så det som et analyseværktøj i mine studier, begynder jeg nu at gå mere i dybden med det tekniske bag de forskellige programmer – jeg er ved at blive en rigtig GIS-specialist/’nørd’.

Mit ophold bekræfter mig endeligt i, at det er GIS, jeg vil tilbringe mit liv sammen med. Det tiltaler mig, at man kan bruge det i så mange forskellige sammenhænge.

Studiejob undervejs
At man kan bruge GIS i mange sammenhænge, vidner mine forskellige studiejobs også om. På bachelordelen arbejder jeg i rådgivningsvirksomheden COWI’s GIS og IT-afdeling, hvor jeg kvalitetssikrer GIS-data om veje og marker i Rumænien, og da jeg kommer hjem fra Skotland, får jeg arbejde i miljøafdelingen hos rådgivningsvirksomheden NIRAS.

Mine studiejobs har alle været med til at præge mig i retning mod GIS, da jeg kunne se, hvor efterspurgt en kompetence det var. Efter at jeg vender hjem fra Skotland, færdiggør jeg min kandidat i geografi og geoinformatik, og jeg står derfor med en kandidatgrad fra både Danmark og Skotland, da jeg er færdig med studiet, og hele verden ligger for mine fødder.

Visitkort

Navn: Mie Winstrup

Fødselsår: 1986

Uddannelse: Kandidat i geografi og geoinformatik (KU)

Studielængde: 5 år

Uddannet i år: 2013