Udlever den store drengedrøm

Jeg har altid interesseret mig for naturen, og da tiden kom til at vælge en uddannelse, faldt det mig naturligt at vælge geografistudiet.

Med geografi får man bl.a. en bred forståelse for processerne i naturen. Det gælder lige fra de nutidige klimaforandringer til de mange tusinde år gamle istidslandskabers udvikling, og det elsker jeg.

Der er også mulighed for at dykke ned i detaljerne og nørde indenfor smalle felter. Til specialet har jeg f.eks. udviklet en model, der via GIS kan vise, hvordan marsken i det danske vadehav udvikles, når vandstanden i verdenshavet stiger.

Vejrvært og gymnasielærer
Målet med min uddannelse var at blive vejrvært i fjernsynet, men det er ikke sådan lige til – vejrværter er jo ikke det, der er mest brug for. Derfor fik jeg job som gymnasielærer, da jeg var færdig med min uddannelse.

Efter et år fik jeg mulighed for at søge et barselsvikariat hos DR, og så blev jeg bare nødt til at søge, selvom jeg var rigtig glad for jobbet som gymnasielærer. Heldigvis fik jeg jobbet.

Da mit vikariat udløb, blev jeg tilknyttet DR på deltid og fik mit gamle job som gymnasielærer tilbage. I dag arbejder jeg stadig som både vejrvært og gymnasielærer, og den kombination passer mig rigtig godt.

Formidling er nøgleordet
I mit daglige arbejde som vejrvært benytter jeg vejrmodeller og kort til at sige noget om morgendagens vejr. Jeg tolker på forskellige modeller og sammenligner dem for at finde den mest sandsynlige vejrudvikling. Når arbejdet er gjort, handler det om at formidle denne viden i et let forståeligt sprog på tv og i radioen, og det er her GIS kommer ind i billedet.

Det gælder både, når jeg arbejder som vejrvært, men bestemt også i jobbet som gymnasielærer. Her er GIS og geodata et stærkt værktøj, så der rigtig kan tegnes og fortælles, når det går løs.

For mig betyder GIS, at jeg via kort kan formidle min faglige viden, så andre kan bruge den til noget meningsfuldt i deres hverdag. Uden gode geodata ville det f.eks. ikke være muligt at lave timeberegning af vejrudsigten.

Visitkort

Navn: Anders Bartholdy

Fødselsår: 1980

Uddannelse: Kandidat i geografi og geoinformatik (KU)

Studielængde: 5 år

Uddannet i år: 2009