En langsom forelskelse

Hvad har Canada, Ghana og Skotland til fælles? Det er alle lande, hvor jeg har arbejdet med GIS, mens jeg studerede.

Lad mig dog starte med begyndelsen. Jeg er lige blevet færdig med gymnasiet og starter med at studere filosofi og økonomi på Copenhagen Business School (CBS), hvilket står i skærende kontrast til min mor og far, som arbejder henholdsvis som landskabsarkitekt og landinspektør.

Jeg bliver dog hurtigt klar over, at jeg meget hellere har lyst til at redde verden og naturen og begynder at studere geografi i stedet. Så mor og far kom alligevel til at smitte af på mit valg. Det var pokkers!

Kærlighed i Canada
På studiet bliver jeg introduceret til GIS fra starten, men det fanger ikke umiddelbart min interesse til at begynde med – jeg skal jo redde verden og naturen. Så da jeg får muligheden for at læse et år i Canada, tager jeg afsted for at opleve, hvordan det er at studere i et andet land – og for at nyde naturen.

Den canadiske luft og mere undervisning i GIS gør underværker, og jeg begynder at indse, at der er en fremtid mellem mig og GIS. Derfor bliver GIS-analyser også det bærende element i min bacheloropgave, da jeg vender hjem fra Canada.

Min primære interesse for GIS er som et værktøj til at lave en masse spændende analyser – særligt i forhold til naturforvaltning.

Visitkort

Navn: Mie Winstrup

Fødselsår: 1986

Uddannelse: Kandidat i geografi og geoinformatik (KU)

Studielængde: 5 år

Uddannet i år: 2013