Det kan være svært at vælge 

Jeg kan godt forstå, hvis nogen sidder derude og er i tvivl om, hvad de skal vælge af uddannelse. Mulighederne er jo nærmest uendelige, og det er jo trods alt en vigtig beslutning. Men det er okay at være i tvivl –  og vælge forkert. Jeg var selv i tvivl og valgte først forkert, men har nu fundet frem til, hvad jeg vil arbejde med.

Jeg valgte at studere på RUC, fordi de har det, de kalder et basisår, hvor man bliver introduceret bredt til den gren af videnskaben, man har valgt, i mit tilfælde den samfundsvidenskabelige.

På 2. år skal man mere specifikt vælge, hvad man gerne vil studere. Jeg valgte virksomhedsstudier og tog på udveksling til Frankrig, hvor jeg læste nogle finansfag.

Det var noget af en brøler, og da jeg kom hjem deltog jeg i et arrangement, hvor ældre studerende fortæller om deres valg af uddannelsesretning. Der blev jeg inspireret til at læse plan, by og proces, der handler om byplanlægning.

Ikke længere i tvivl
Efter et GIS-kursus, som er en del af uddannelsen indenfor byplanlægning, søgte jeg et job hos Erhvervsstyrelsen for at finde ud af, om det for alvor var noget for mig.

Jeg arbejder der stadig og hjælper bl.a. kommunerne med at indregistrere deres kommuneplaner m.m. korrekt. Planerne hører ind under planloven, der er rettesnoren for, hvordan byplanlægning foregår i Danmark.

For mig er fordelene ved at studere en uddannelse med GIS, at man kan bruge det i mange forskellige sammenhænge, der skal bare være geografiske data til stede. Man kan også nørde med GIS-programmerne, hvis man er interesseret i, hvordan programmerne virker. Sidst men ikke mindst er GIS efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Ulemperne er til gengæld… Nej, vent, jeg kan faktisk ikke komme på nogen.

 

Visitkort

Navn: Stine Lynge Mathisen

Fødselsår: 1993

Uddannelse: Bachelor i plan, by og proces (RUC)

Studielængde: 6. semester på bacheloren