GIS i praksis

GIS og geodata er med til at få vores samfund til at fungere så optimalt som muligt til hverdag, uden at vi lægger mærke til det.

Prøv at forestil dig vores samfund uden den infrastruktur, vi har i dag. Eller hvis opkrævningen af skatter ikke fungerede, eller ambulancerne ikke kom frem til tiden.

Hvis vi tænker på vores samfund som et sæt tandhjul, så består kæden som får hjulene til at køre rundt af os borgere, virksomheder og offentlige instanser osv. I den sammenhæng er GIS den olie, vi løbende smører samfundets kæde med for at få den til at køre så gnidningsfrit som muligt.

Vi tænker aldrig rigtig på olien, før den virkelig mangler – den er der bare. Men olien er nødvendig for at få hjulene til at køre rundt bedst muligt.

Find inspiration

For at få vores hverdag til at fungere optimalt, gør vi brug af oplysninger – ubevidst eller bevidst. Til at skabe mening i og overblik over disse oplysninger, gør vi bl.a. brug af GIS – ubevidst eller bevidst. Vi har lavet en oversigt over de mange forskellige muligheder og idéer, der er med GIS og geodata – helt bevidst.

Læs f.eks. mere om Vejdirektoratets trafikkort, som gør det muligt for trafikanter at få en samlet opdatering over trafiksituationen. Eller hvordan man kan kombinere markedsføring og GIS. Hvor finder man den nærmeste bank eller hæveautomat? Eller det nærmeste offentlige toilet?

Mulighederne og idéerne er mange, og hvis du vil vide mere så kig forbi!

GO-CARD_01